torstai 31. heinäkuuta 2014

Kivihommia !

Helteiden vähän laannuttua on mukava tehdä ruummillistakin työtä ! Vaikka hien se saa pintaan. Jatkoimme rannassa aloittamaamme projektia, nyt olisi aikomus laittaa kivetys laavun ympärille. Lähimetsä on täynnä kiviä, niin suuria kuin pieniäkin. Ne täytyy vain kaivaa esille ja viedä kottikärryllä rantaa kohden.  Isäntä kaivoi ja minä olin lähinnä henkisenä tukena. Noh, kyllä meikäläinenkin jaksoi muutaman pienenmän kiven kantaa kottikärryihin ! Montaa kuormaa ei jaksettu yhdelle päivälle kaivaa, jatkuu huomenna.
 Mielestäni, laavun sivustat sulautuvat luontoon, kivien myötä. Samalla se kokoaa rannan muut kiviaiheet yhteen.

keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Ruohonleikkuri pitkästä aikaa töihin !

Helteet ovat tehneet sen ettei pihamaalla ole ollut mielekästä tehdä oikeastaan mitään . Aamuisin yökaste on ollut sen verran märkää, ettei nurmikkoa ole pystynyt ajamaan. Auringon helottaessa siniseltä taivaalta , on melkein itsensä rääkkäämistä aloittaa nurmikon leikkuu! Joten nurmikko on saanut kasvaa, sen mitä on kasvanut ihan rauhassa melkeinpä puolitoista viikkoa.  Tänään on luvattu ukkossateita vasta iltapäiväksi, joten jos tämä kaste tästä ehtii kuivua , pääsee ruohonleikkuri ja trimmeri töihin!  Ostimme eilen uuden kompostorin, toinen on jo täynnä. Näin saamme ensivuonna ruokajätteille ja wc tuotoksille omat laatikot. Kummasti tuota kompostoitavaa tavaraa vaan kertyy, vaikka kuinka yrittää hyödyntää kaikki mitä pystyy.


 Tänävuonna kukkapenkkiin ripottelin siemeniä, lajitelmassa oli näköjään paljon sinistä ! Kauniita sinisävyisiä kukkia, tulossa on myös keltaisen sävyjä. Viimevuonna kukkapenkki kukki oransin sävyissä . Koskaan ei voi varmuudella tietää, mitä on istuttanut. Välillä näytti ankealta, kun penkissä ei kasvanut muuta kuin vesiheinä. Odotus palkittiin !

tiistai 29. heinäkuuta 2014

Vadelmassa !

Niinpä se kello oli soittamassa tänäkin aamuna 6.30 . Ihana oli astella metsään, aamu oli suht raikas ja aurinko pysytteli pilven takana. Emme suinkaan olleet ensinmäiset pusikossa, joku aikainen oli tullut ennen meitä!  Saimme ihan mukavasti ämpäreihin marjoja, mutta suurin osa on vielä raakoja. Eilisen sateen jälkeen, puskat olivat sen verran märät että housuthan siinä pakkas kastumaan. Uimassa käytiin metsästä tultaessa ja siihen päälle aamukahvit, ihanaa !
 Kuten kuvista näkee, vadelmia on paljon mutta aurinkoa ja vähän sadetta siihen päälle niin kypsyys on taattu

maanantai 28. heinäkuuta 2014

Ukkosta ilmassa

Tänään ilma oli huomattavasti viileämpi aamulla, kuin eilen. Isäntä kävi vadelma metsässä heti seitsemän aikoihin , ettei lämpötila ehdi mahdottomiin lukuihin. Miellyttävämpi keräillä  yön viileyden jälkeen. Iltapäivällä ukkonen alkoi kierrellä, yritti monesta suunnasta mutta ei vain päässyt päälle. Aikansa jyristyään alkoi sade ja hetkessä  koko ukonilma oli ohi ja aurinko paistoi. Nurmikon leikkaus taisi jäädä tältä päivältä, sillä vettä tuli senverran paljon . Taidetaan lämmittää sauna pitkästä aikaa, ei helteellä ole mitään mieltä saunoja lämmitellä kun hien saa pintaan pelkästään istumalla auringossa!


sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Piha täynnä elämää !

Hurahtipas viikonloppu nopeasti. Lauantaina saimme vieraaksi poikamme, avokin ja koirat ,koiruudet ovat käyneet sen verran monesti että paikat ovat tulleet tutuiksi. Tervehtimisen jälkeen rauhoituttiin aurinkoon.
Lämpötilat huiteli taas koko päivän +30 joten mielellään sitä etsi varjo paikkaa. Istuimme Lauantaina pitkälle iltaan saunanterassilla, iltapalaa syöden. Tuntui kuin ulkomilla istuskelisi.  Sama auringon möllötys jatkui myös Sunnuntaina. Toinen koirista nautti veden tuomasta viileydestä, toinen tressasi maissa. Melkeinpä väkisin ja narraamalla piti koira saada pois .  Vielä Sunnuntaina illansuussa pihaa kurvasi ystäväperhe pika visiitille. Oli mukava nähdä pitkästä aikaa. Kahviteltiin ja sitten he jatkoivat matkaa.  Uusi viikko edessä, toivotaan helteille loppua, vähenpikin riittäisi !
 Ville saapui komean kakun kanssa, 30 - vuotis syntymäpäivät , oli vietetty !  Näin se aika lentää.
 Aldon aamullinen herkkupala, viilipurkin tyhjennys
 Ihanaa oli uida, ja nauttia vedestä, välillä täytyi oikein hypähtää eteenpäin
 Nuoret kävivät soutelemassa järvellä, ja toivat näin ihania lumpeenkukkia

lauantai 26. heinäkuuta 2014

Visiitti rompetorille !

Pitihän sitä Perjantai päivällekkin keksiä jotain aktiviteettia, vaikka helle oli varsin tukalaa !
Kuulimme kauttarantain että Killinkoskella on paripäiväiset Rompemarkkinat. Iltapäivän helteillä sitten lähdimme . Kuuma oli kuin saunassa mutta urhoollisesti kiersimme kaikki pöydät ja vähän enenmänkin.
Monenmoista tavaraa oli tarjolla, esim. kameroita, leluja, vaatteita , autoiluun liittyvää , astioita ja paljon paljon muuta. Löysin ihanan hiekanvärisen kankaan, josta ajattelin tehdä pöytäliinan. Hintakaan ei hirvittänyt 6 euroa ja kangasta oli sentään melkein kolme metriä ! Monen esineen kohdalla pysähdyin ja pähkäilin, olisi tehnyt mieli ostaa mutta sitten sitä miettii järjellä että mihinkä tuonkin laitan? Että jäi sitten ostamatta, toivottavasti ei myöhemmin kaduta .
 Helteistä oli  myyjilläkin auringossa !  Takana olevassa tehdasrakennuksessa oli näytteillä jos minkälaista historian havinaa ! Kuten tämä iso massiivinen elokuvien esityskone.....
 Palolaitoksen puhelinvaihde, näyttää monimutkaiselta vempeleeltä
 Sammutuskalustoa, siitäkin löytyi monenmoisia versioita
 Tilaan oli saatu mahdutettua myös pieni elokuvateatteri
 Kampaamon historiaa, tähän päivään asti
 Koulun opettajanhuone , tuttuja tauluja niitä oli myös myynnissä joisakin kojuissa
 Näin lämpimisissä merkeissä lähdimme takaisinpäin. Tarkoitus oli käydä Virroilla  Laiva rannassa syömässä. Paikka oli aivan täynnä, joten jatkoimme matkaa, ehkä joku toinen kerta? Pysähdyimme kuitenkin haukkaamaan Rollsin hampurilaiset ranskalaisilla. Ai että teki hyvää näin helteellä kun suolat ovat muutenkin sekaisin paljosta juomisesta !

perjantai 25. heinäkuuta 2014

Ei muuta kuin uimaan !

Ei ole enään kivaa tällainen superhelle ! Aamuisin jaksaa tehdä jotain, samoin illalla kun aurinko laskee. Lopun päivää sitten istut sisällä viileessä tai asut melkein vedessä ! Eilen naapurit pyysivät ranta piknikille. Pakkasimme kylmälaukkuun herkkuja ja juomaa ja suunta rantaan. Aurinko ei vielä paistanut suoraan , joten olo siellä oli suht vilposaa.  Kummipoika oli tullut käymään  avokkinsa ja koiran kanssa, joten naapurin Rollella oli uimakaveria ! Päivä hurahti nopeasti iltaan, koirat nauttivat vedessä olosta ja me aikuiset saimme herkutella muunmuassa juustoilla ja suklaaleivällä!
 Rolle nautti täysin siemauksin vedestä, välillä piti oikein hypähtää ja sitten jatkaa ympyräuintia. vedestä ei olisi malttanut tulla pois, viimein Rollen täytyi kantaa kuivalle maalle levähtämään. Coco ui perustanut pelkästä uinnista sille piti heitellä lelua, jonka se sitten nopeasti kävi noutamassa, ja istahti heti jonkun viereen ja odotti että sama toistuu !
 Tuoreita hedelmiä oli myös tarjolla
 Ja ihania Suttisen tilalta ostettuja juustoja

torstai 24. heinäkuuta 2014

Lisää ihania kohteita !

Seuraavana päivänä lähdimme taas aamusta matkaan. Suuntana tälläkertaa Fiskarsin alue. Ensin kävimme kuitenkin Billnäsissä ja siellä aivan ihanassa rakennustarvike apteekissa. Jos kohteena olisi uudisrakentaminen  tämä paikka olisi oiva siihen tarkoitukseen. Vanhanmallisia tapetteja, sähkökatkaisimia ym. rakentamiseen liittyvää.
 Tässä kävimme, mutta liike oli kiinni joten jatkoimme matkaa hiukan edemmäs ja ylemmäs mäkeä !
 Miljöö oli aivan ihana,  tavarat oli laitettu kauniisti esille
 Fiskarssiin  tullessa kävimme syömässä sellaisessa paikassa kuin KUPARIPAJA . Ruoka alakarttelistalta otettuna oli taivaallista. Tässä alkuruoka : Jääkellarin siika
 Pääruaksi otin karitsaa kukkakaali pyreellä
 Oli  pakko ottaa kuva tästä erikoisesta taideteoksesta, samaiseen tyttöön törmäsin eräässä sisustusliikkeessä
 Kadun varsi oli täynnä kivoja kauppoja
 Levähdimme eräällä ulkoterassilla, siellä huomasin nämä kivat laatikot ! Hyvä idea
 Kaksi ihanaa päivää takana, sitten piti taas suunnata auton nokka kohti kotia. Kävimme Suttisen tilalla hakemassa herkkuja
 Tilamyymälästä sai ostaa mehuja, marjoja , vihanneksia, leipää, juustoja ym. aivan ihana herkkukauppa
 Rakennuksen yläkerrassa oli tunnelmallinen kauppa ja kahvila

keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Reissunpäällä !

Vaikka ilmat ovat tällaiset helteiset , se ei estä tekemästä pieniä tutustumismatkoja uusiin paikkoihin. Samalla saimme nauttia siskonperheen vieraanvaraisuudesta . Ensinmäisenä päivänä auton nokka kohdistettiin kohti Porvoota. Tarkemmin sanottuna vanhaan kaupunkiin. Siitä on vuosia kun olen viimeksi ollut kyseisessä kaupungissa . Ainut mitä muistan on rannassa olevat punamullalla maalatut venemajat. Mukava kesäkaupunki ja paljon katseltavaa ja ostettavaa jos sattuu tekemään löytöjä.
 Pitihän suuresta kirjailijasta ottaa kuva, samalla ihmettelimme näitä pussukoita  puiden juurilla?! Sekin selvisi, niissä oli vettä, eli puu saa tihkutellen kosteutta niiden kautta.
 Tässä liikkeessä oli ilo käydä, senkin takia että housut jotka ostin sain ottaa kahtanumeroa pienenmät kuin tavallisesti ! Joustoa löytyy.... Kauniita vaatteita, kivoja asukokonaisuuksia.
 Ostoskadun varrella oli paljon pieniä liikeitä, mukaan ei vaan lähtenyt mitään, mutta tunnelma oli tärkein.
 Pojat jaksoivat soittaa ja laulaa, vaikka aurinko paistoi tosi kuumasti ja lanttejakaan ei herunut hirmuisesti.
 Näitä katuja astellessa sai kieli olla keskellä suuta, sitä ei paljon sivuille vilkuiltu että pääsi hengissä alas !
 Näitä rakennuksia on varmaan valokuvannut yksi jos toinenkin 

 Kengät uusiokäyttöön
 Jalat rakoilla ja päämärkänä palailtiin kotiin, iltaa istuimme takapihan terassilla ja isäntäväki toivotti tervetulleeksi näin ihanalla juomalla !
 Grillaaminen on miesten lempipuuhaa, siihen osallistutaan tietyllä arvokkuudella 
 Näin herkullisen lautasellisen kera pääsimme syömään
 Jälkiruoka kruunasi aterian. Olen kuullut puhuttavan kolmen veljeksen jäätelöstä ja nyt oli mahdollisuus maistaa . Kielen se vei mennessään, ei voi muuta todeta !  Mahat pinkeinä hyvästä ruasta, oli hyvä terästää aivonystyröitä ja räväytellä !  Huomenna matka jatkuu..........