tiistai 31. toukokuuta 2016

Huh hellettä!

Niin ihana kun raparperin kukka onkin, kannattaa se poistaa että varret saavat elinvoimaa kasvaakseen.

Kukkaketo on tänä vuonna tämän näköinen! Kyllästyin rikkaruohojen määrään. Alkukesästä ei tiennyt mikä oli kukan verso mikä rikkaruoho, joten sinkkiämpäreistä on ehkä helpompi kitkeä ne viheliäiset ruohot pois. Keskelle isoon soikkoon istutin perunaa, katsotaan kuinka kasvaa. Muiden
Kukkapenkkien osalta peli on jo menetetty. Ei jaksa olla takapuoli pystyssä koko viikonloppua. Olen tullut siihen päätökseen että vihreää, mikä vihreää eli rikkaruohot saavat kasvaa ja kukoistaa.
( Alkaisikohan sitä kasvattamaan voikukkaa?  :) 





Suikeroalpi talvehti kukkapenkissä. Nostin sen multapaakkuna takaisin ruukkuun ja näyttää kasvavan.

Näillä helteillä puut saavat kuivahtaa rauhassa laatikossa. Ei valiteta vaan hikoillaan, kyllä se kylmyys tulee viimeistään juhannuksena!

maanantai 30. toukokuuta 2016

Taattua seuraa

Minkähänlainen hyttyskesä tästä oikein tulee? Luin jostain että nämä pienet inisijät ovat etuajassa ja niitä on PALJON!
Se todettiin viikonloppuna. Mies joka suosi päällään tummia vaatteita, parvi hyttysiä lenteli koko ajan ympärillä. Meikäläinen taas vaaleissa sävyissä sai olla suht` rauhassa. Tai sitten hyttyset pitivät hien hajusta jota toinen puolisko vuodatti runsain mitoin nurmikkoa ajaessa ja muita pihatöitä tehdessä. Niin tai näin, niiden kanssa on vain opittava elämään ja ainahan on keinonsa hillitä edes hetkellisesti niiden ininää.



Monenlaisia keinoja ollaan kokeiltu, tässä yksi hyvä. Lähietäisyydeltä inisijät häviävät ja saa hetken rauhan.


Järvi pysyi tyynenä koko viikonlopun. Lintujen laulukuoro piti huolen musiikista

Tästä viikosta on tulossa helteinen osaan maata, joten nauttikaamme...
Mukavaa maanantai aamua kaikille täällä piipahtaville

sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Ideoita istutuksiin

Lauantai päivä meni tasantarkkaan pihatöiden parissa. Aurinko jonka piti paistella, ei näyttäytynyt paksun pilvipeitteen takaa. Onneksi lämpötila oli ihan mukava, juuri passeli pihatöihin.

 Käytiin ihastelemassa naapurin aikaansaannoksia. 





Rolle on siedätyshoidossa ruohonleikkurin kanssa. Kovasti masiina kiinnostaa vaikka seisoo pihassa liikkumattomana. Vähän täytyy  vinkua ja haukahdella, jos se kuitenkin lähtisi liikkeelle?


Tässä oma työmaa...






Iltaa istuskeltiin saunan terassilla, luonto oli jotenkin jännän värinen. Järveltäpäin näytti siltä kuin sade olisi alkanut, toiselta suunnalta pilviharso repeili ja aurinko paistoi.Kaunista kertakaikkiaan.


perjantai 27. toukokuuta 2016

Kukkii se sittenkin!


Kyllä luonto on kaunis ja vehreä. Lehtivihreä on juuri niin raikas kuin olla voi. Linnut laulaa ja järvi tyyni. Tässä sitä istuskellaan saunan terassilla ja nautitaan illasta. Tosin hyttyset inisevät korvan juuressa, mutta niillekkin on omat karkotteensa.



Meidän surullissen kuuluisat omenapuut, toiseen on ilmestynyt kauniit valkoiset kukat. Toinen vielä empii. Puut ovat olleet paikoillaan muutaman vuoden ja joka vuosi ollaan jännityksellä odotettu ja nyt se palkitaan. Ainakin kukkien muodossa, omenoista en tiedä tuleeko niitä?



Huomenna voisi tehdä vaikka raparperi kiisseliä...


Rolle kävi moikkaamassa. Koiruudesta on tullut sen verran " iso" ettei aina jaksa naapureita niin nuohota.
Taitaa olla nuo tuoksut sen verran voimakkaat että vietti vie sinne suuntaan.



Mukavaa perjantai iltaa teille sinne ruudun toiselle puolelle. Meillä sauna tuossa lämpiää ja kohta päästään uimaan ja saunan lämpöön.

keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Kukkia, kukkia

Sateisena päivänä on mukava kierrellä kukkatoreilla.
Kotoa lähtiessä tuntuu että suunnitelma on päässä jo valmiina, mutta odotas vain kun saavut kukkaloiston keskelle, olet kuin lapsi karkkikaupassa. Liian paljon värejä ja valinnanvaraa !








Tällaiset kassit auringon keltaista lähti tänään matkaan, seuraavalla kerralla vuorossa on punaiset sävyt.


perjantai 20. toukokuuta 2016

Ihana yllätys !

 Tytär haki töistä ja oli tehnyt aivan ihanan yllätyksen. Kotona odotti kauniisti katettu pöytä ruokineen, maljakossa ruusukimppu ja äidin lempisuklaata! Voisko ihanammin viikonlopun aloittaa...
Tyttären ja äidin yhteistä aikaa ollaan vietetty muutamana iltana. On hienoa voida jutella kuin aikuinen aikuiselle, elämän tärkeistä asioista. Pohdiskella mennyttä ja tulevaa. Nämä hetket talletetaan taas elämän helminauhaan...




Jälkiruakana hedelmäsalaatti.

sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Päätettiin

 tutustua aamulenkillä siihen osaan kotikaupunkia mihin ei niin useasti tule lähdettyä.
Todettiin että meillä on aivan mahtavat ulkoilureitit, kauniit puistoalueet ja lasten leikkikentät. Viihtyisiä levähdyspaikkoja, pitkin kaupunkia.











Lokki asetteli siihenmalliin itseään että pesäähän siinä oltiin tekemässä





Aurinko yrittää vilkuilla tuolta pilvien takaa. Mukavaa sunnuntaita sinne ruudun toiselle puolelle