lauantai 13. kesäkuuta 2015

Ininää ja hyvää ruokaa

Tämä päivä säänpuolesta on vietetty hyvinkin vaihtelevissa olosuhteissa. Välillä paistaa, sitten tuulee ja lopuksi sataa. Uudestaan välillä......
Trimmeri on laulanut, samalla ollaan tehty monenmoista pihahommaa. Välillä tuntuu tuskastuttavalta huitoa noita inisijöitä kauemmaksi. Itselläni on patti siellä toinen täällä, nyt odotellaan koska kutina alkaa? Kuinka näitä hyttysiä voikin olla tälläinen määrä!
 Naapurin Rolle kävi moikkaamassa. Tapansa mukaan piha haisteltiin sentilleen.

 Lumipallopensas kukkii kohta, toivottavasti Juhannuksena
 Tein päiväkahville pannupullaa... Juu tuli vähän tönkköstä! Voin yhtyä sanontaan " Sitähän ei syö edes Erkkikään"  Mutta sitten hoksasin että raparperista voisi keittää hillon ja jääkaapissa oli purkki vaniljakastiketta! Yhdessä pullan kanssa siitä tuli ihan syötävää.
 Parivuotta sitten ostimme tällaisen HYTTYS karkoittimen. Epäilys oli suuri täytyy myöntää. Mutta aparaatti on tehnyt tehtävänsä ja karkottaa hyttyset aika laajalta alueelta. Ollaan todettu että ulkona syödessä oiva laite, aina parempi jos omistaa niitä kaksinkappalein.
 Ensinmäistä kertaa Grillasimme avokodoa. Öljyä pintaan ja sitruunan mehua. Eipä maku siitä paljonkaan muuttunut, maistui ihan avokaadolle, siis raakana syödessä.
 Mies grillasi ja minä nautin antimista. Lihan marinadi oli sen verran hyvänmakuinen että haluan jakaa sen teidän kanssa.Tässä se nyt on: RYPSIÖLJYÄ
                                                                 BALSAMICOA
                                                                SOIJAKASTIKETTA
                                                                VALKOSIPULIA
                                                                SITRUUNAN MEHUA
                                                                KANELIA
                                                               MUSTAPIPPURIA
                                                               RUOHOSIPULIA
                                                               OREGANOA
                                                               CHILIÄ
Sitten vain sekoitetaan ja lihat joukkoon, jokainen voi makunsa mukaan lisätä tai pois jättää aineosia jos haluaa. Voin suositella hyvää oli.


1 kommentti:

  1. Suomen kesä olisi täydellinen ilman noita peevelin hyttysiä. Kotoillessa ei hyttyset vaivaa, mutta toisaalta en saanut noin herkullista ruokaakaan :)

    VastaaPoista