keskiviikko 5. elokuuta 2015

Kaalilaatikko anopin mukaan.

Kaali ruat jakavat mielipiteen, niistä joko tykkää tai sitten ei. Pelkästään tuoksu saattaa olla jollekkin liikaa. Lapsuudessa syöty kaaliruoka saattaa kummitella mielessä ja saa näin ollen karvat pystyyn.
Itse olen ollut aina sinut kaaliruokien kanssa, meillä kotona on aikoinaan syöty erilaisia kaaliruokia.
Tahdon jakaa teille  makuelämyksen jonka olen oppinut anopiltani. Kallilaatikko, ruoka jonka voi tehdä niin monella tavalla. Äitini tekemä on yhtä hyvää kuin anopinkin, tekotapa vain vähän eri.
 Siis tämä ruoka ei ole mitään, hätähousun ruokaa. Tätä tehdään rakkaudella ja pitkään! Kaikki alkaa siitä kun laitan puurokattilan hellalle ja keitän löysän riisipuuron. 
 Kaalit pilkotaan ja keitetään kattilassa vähässä vedessä johon lisään kasvisliemikuution.
 Kun puuro ja kaalit ovat valmiit, kaadetaan kaikki suureen astiaan. Kaalit, puuro, jauheliha,   mausteet, kanamuna ja siirappi. Sitten vain sekotetaan.
 Mitään määriä en voi tähän laittaa, sillä kaikki riippuu kuinka paljon laatikkoa tekee. Itse teen kaiken mutu tuntumalla ja samalla saa joka kerta jännittää makua. Sillä näin se vaan on että maku on joka kerta erilainen. Kaalit ovat erilaisia ja mausteet mitä käytät. Muutaman kerran alkuaikoina saattoi laatikosta tulla mauttomampi, mutta nyt osaan jo käyttää mausteita reilusti. Kaali on itsessään niin mautonta että siirapin ja jauhelihamausteen suhteen ei kannata kitsastella. Päälle voi ripotella vielä korppujauhoa, jos haluaa.
Sitten uuniin n. 170 astetta ja pitkä haudutus. Mitä kauemmin laatikko on uunissa sitä herkulisemmat maut.
 Pari kolme tuntia, kypsytystä ja herkki on valmis! Suosittelen tekemään runsaasti sillä tämä vain paranee kun lämmittelee paistinpannussa seuraavina päivinä.


2 kommenttia:

  1. Nam, kaalilaatikkoa pitäisikin taas tehdä viikonloppuna iso satsi. Omani eroaa vain siinä että ruskistan jauhelihan ja laitan mukaan myös runsaasti sipulia. Mukavia viimeisiä lomapäiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä herkkua kyllä kannattaa tehdä ja runsaasti, luulenpa että oli versio mikä tahansa on se hyvää.
      Kiitos, viettelen hartaasti nämä viimeiset lomapäivät, kohta se arki astuu taas peliin!!!!

      Poista