maanantai 6. kesäkuuta 2016

Naamiointia

Joskus on hyvä tuoda julki tekemisiään, pohdintojaan. Näin kävi taas tässäkin asiassa, istuskelin saunan terassilla eräänä viikonloppuna naapureiden kanssa ja heitin siinä ilmaan ajatelman vesitynnyrin rumasta olomuodosta. Kysyin ideoita sen naamiointiin, se kun oli tylsän valkoinen iso muovitynnyri. Naapurin mies tokaisi että :" miksi ette laita tuota saavia vesitynnyrin paikalle? "
Noh, sillä hetkellä ajatus oli vielä sillä asteella että saaviin laitettaisiin tomaatin taimia, aurinkoiselle paikalle kasvamaan.
Viikolla yht`äkkiä mielessä kävi että miksei? Vesi vaan ei pysyisi siinä sillä raot ovat sen verran isot.
Sitten pyörittelin mielessä asiaa ja keksin! Istutin valkoisen vesitynnyrin saavin sisään ja mies sahasi ylimääräisen osan pois...


Sopii hyvin vanhantalon henkeen



Lupiini aukaisee kukintonsa kohta puoliin


Ruohosipuli kasvaa ja kukkii, kukat tosin pitäisi nyppiä pois. 


Sinkkiämpäreihin istutetut kukkien siemenet pilkistävät mullan alta

Marjapuskat notkuvat raakileista, nyt vaan pelolla odotellaan ettei halla vie. Viikonalkuja kaikille täällä piipahtaville.

6 kommenttia:

  1. Hyvin on ruma muoviämpäri naamioitu, vaikka kyllä tuohon saaviin olisi ne taimetkin sopineet täydellisesti :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, pitkään kyllä pähkäilin kummanko laitan, mutta vesiaihe vei voiton. Pitänee tomaateille keksiä toinen kasvualusta.

    VastaaPoista
  3. Hieno naamiointi! Wow!
    Lupiinit ovat kauniita, mutta meidän puutarhassamme ne kuolivat viime vuonna :(

    VastaaPoista
  4. Kiitos, joskus välähtää täälläkin:) Meillä lupiineitä on pilvin pimein pitkin tonttia. Niistä saa näyttäviä kimppuja varsinkin juhannuksen viettoon. Täällä monet pitävät kasvia rikkakasvina ja haluavat siitä eroon. Kyllähän se on vähän kova leviämään jos olosuhteet ovat suotuisat.
    Suomeen on luvattu kovaa kesämyrskyä tuulineen ja sateineen, että sitä odotellessa:)

    VastaaPoista
  5. Vesisaavista tuli erittäin kaunis! :)

    VastaaPoista
  6. Kiitos, eipä ole ainakaan ihan perinteinen muovipönttö. Meillä tuota vettä riittää ettei tarvitse säilöä hirmuisesti, mutta sadevesi on hellävaraisempaa kukille.

    VastaaPoista