lauantai 20. helmikuuta 2016

Puolukkaista

Hetkeen en ole leiponut mitään makeaa, pakkasessa on vielä jonkin verran jouluisia leipomuksia. Nyt teki mieli tehdä piirakkaa jonka ohjeen olen saanut vanhalta työkaverilta . Leipomukseen voi käyttää mitä tahansa marjaa, nyt laitoin puolukoita. Mielestäni ne  antavat kermaviilin kanssa pirteän maun.




Marjapiiras:

150 g voita
1 1/4 dl sokera    ( Nämä vaahdotetaan)

1 muna
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl grahamjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Päälle:

1 tlk kermaviiliä
1 dl sokera
1 muna
1 tl vaniljasokeria
 marjoja


Paista uunin keskitasolla n. 40 min

Lumihiutaleet putoilevat hiljalleen pimenevässä illassa, on luvatt lumimyräkkää. Sitä odotellessa mukavaa lauantai iltaa.

6 kommenttia:

  1. Melkein samalla ohjeella tein tänään mustikkapiirasta. Tosin en ole koskaan laittanut tuohon kermaviiliseokseen kananmunaa ja hyvää tulee ilmankin. Täällä on lunta tupruttanut koko päivän. Saisi jo loppua!

    VastaaPoista
  2. Noh, hyvä tietää että ilman kananmunaakin pärjää, ne voi olla monesti loppu jääkaapista kun leipomis inspis iskee!

    VastaaPoista
  3. Kokeilen molempina versioina - kiitos :)

    VastaaPoista
  4. Meillä piiras hävisi sunnuntain aikana milteinpä kokonaan!

    VastaaPoista
  5. Jouluisista leipomuksista tuli mieleen, että meidän pakkasesta löytyy iso määrä itsetekemääni piparkakkutaikinaa... Ei olis sulla ideaa, mitä niille tekisin? Toisaalta se taikina varmaan säilyy ihan hyvin ensisyksyyn.
    Oletko muuten kokeillut koskaan tehdä perunalastuja itse? Suosittelen, tulee hyviä ja maailman yksinkertasinta tehdä. Hyvä viikonloppuherkku ;)

    VastaaPoista
  6. Meillä jää myös monesti taikinat lojumaan pakkaseen. Piparitaikinasta voi tehdä myös mustikkapiirakan. Laittaa jäisiin mustikoihin hiukan perunajauhoja jotka sitoo ja sokeria.
    Sitten vain piparitaikinan päälle ja uuniin ,20-30 min riipuu uunista ja 200 astetta. Vanilja jäätelön kanssa herkku. Myös pullien päälle sopii hyvin. Perunalastuja en ole koskaan tehnyt, mutta vois joskus kokeilla. Viikon alkuja teille

    VastaaPoista