tiistai 12. heinäkuuta 2016

Arjen pieniä iloja

Kylmyydessä ja sateessa ollaan sen verran kärvistelty että eilisen  lämpösen päivän kunniaksi päätimme pitää naapureiden kanssa " iltapäivä brunssin" Olimme pukeutuneet asiaankuuluvasti, eli miehillä " kravattit kaulassa ja meillä naisilla hamoset" päällä.
Aurinko paisteli ja lämpöä piisasi. Ihana oli istuskella terassilla. Edellisiltana selailtiin lehtiä ja netistä inspiraatiota ja monenmoista sitä saatiin pöytään koottua.



Alkujuomaksi kuoharia jääpaloina appelsiinitäysmehua, raikas yhdestelmä


Huomasin että osa syötävistä jäi kuvaamatta mutta tässä ainakin osa. Esim. vuohenjuustoa  persikkaa ja basilikaa. Sama yhdistelmä tomaatin ja meloonin kanssa. Ilmakuivattua kinkkua käärittynä hunajamelooniin ja basilikan lehti vielä mukaan.
Ruissipseihin mies teki mätimoussen. Ihan  uusi tuttavuus ja mahdottoman hyvä sellainen oli karamellisoidut pekonit.  Siihen ei tarvinnut kuin 1 pkt viipaloituja pekonisuikaleita ja 2 rkl fariinisokeria. Pekonit laitetaan uunipelille leivinpaperin päälle ja pinnalle ripotellaan fariinisokeri. Paista 200 astetta n. 20 min. tai niin kauan kunnes pinta on karamellisoitunut. Vahdi tarkasti sillä sokeri palaa helposti liian tummaksi,


Focaccia tein elämäni ensimmäisen kerran ja tuli ihan syötävä. Siihen vielä itse tehty valkosipulivoi


Jälkiruaksi söimme raparperi mansikka piirakkaa kermavaahdon ja mansikoiden kera


Tänään heräilimme tuttuun ropinaan, eli tästä päivästä taitaa tulla sellainen tasaisen harmaa sadepäivä! Kuinka ollakkaan...

4 kommenttia:

  1. Ihania tuollaiset herkuttelupäivät! Täällä satoi ja ukkosti yöllä, nyt onneksi paistaa aurinko. Mukavaa tiistaita sinne mökkimaisemiin!

    VastaaPoista
  2. Niin on ja niitä pitää harrastaa aina silloin tällöin. Täällä istuskellaan sateessa. Mukavaa päivää sinne teille

    VastaaPoista
  3. Täytyy kyllä myöntää että maut olivat kohdallaan. On mukava tehdä uusia juttuja.

    VastaaPoista