tiistai 2. toukokuuta 2017

Minilomalla

Vietimme pidennetyn viikonlopun ranskassa Montpellierissä.Tytär joka opiskelee siellä toimi oppaana. Kävelimme kilometri tolkulla pieniä kujia, ihastellen kauniita rakennuksia. Piipahdimme kahville idyllisiin kahviloihin. Osa vanhoista rakennuksista oli päässyt huonoon kuntoon, mutta jotenkin ne vain miellyttivät silmää. Ehkä kauneus on katsojan silmissä.

Täytyy ihailla kuinka tytär on omaksunut vieraan kulttuurin omakseen. Meitä opastettiin että esim.palvelu ei aina ole yhtä nopea kuin koti suomessa.Ruokakaupassa kassat voivat jutella omiaan, ilman että ovat huolissan jonon pitenemisestä. Meillä ei tosiaankaan katsottaisi hyvällä tällaista toimintaa.

Epävakaa maailman tilanne näkyi selvästi katukuvassa. Poliisipartiot kiersivät näkyvästi kaduilla ja suurissa ostoskeskuksissa isot laukut tarkastettiin. Hyvä näin.

Liikenne oli toista mihin suomalainen on tottunut. Ihmiset viis veisasivat liikenne valoista. Punaisen palaessa oli melkeinpä tyhmää seistä  ja odottaa että väri vaihtuu, sillä jokainen käveli reteesti kadun yli. Mekin syyllistyimme samaan. lopulta


Kevät oli jo pitkällä. Oli ihanaa lähteä täältä lumipyrystä vehreään kevääseen.


Ranskalaiset parvekkeet, kauniita. Tilasimme siideriä, se tuotiin kannussa ja joimme sen "tee kupeista" vähän erilaista kuin meillä.Tässä ihana idyllinen ravintola, kalustettu vanhoilla huonekaluilla ja eripari tuoleilla.Ruoka oli hyvää ja pääsimme yhteisymmärrykseen mitä halusimme tilata
Kauniita puistoja oli runsaasti.


Ei puistoa tai toria ilman että jonkinlainen patsas siihen laitettaisi Jääteloä herkkuvohvelin kera

Matka jatkuu huomenna. On niin paljon kuvia ettei tiedä mitä laittaisi ja täytyy vielä sulatella näkemäänsä.

1 kommentti:

  1. Varmasti erilainen reissu. Kiva on näitä matkapostauksiasi lukea ja kuvia ihailla.

    VastaaPoista