keskiviikko 13. elokuuta 2014

Päivä Tampereella

Vietettiin isännän kanssa mukava päivä Tampereella. Koettiin muutama AHAA elämys  ja nautittiin kauniista elokuisesta päivästä. Totesin että vaatekauppoja ei jaksa kierrellä , taidan tulla vanhaksi ! Isäntä siihen että itseppä tuon sanoit ! Joten kyllä se on myönnettävä , kun ikää karttuu Kaikki epäolennainen jää taakse. Kävimme  kirpputorilla, ja istuskelemassa rannassa.  Kuuntelimme kauan kolmen hengen ryhmää joka lauloi suomalaisia iskelmiä. Keräsivät rahaa nuorenparin häämatkaan. Matkakassaan oli kertynyt  6 e , mekin osallistuimme kaksi eurosella. Tampere on kaunis kesäkaupunki, kukkaistutukset kauniita ja niitä on runsaasti. Puistoissa ihmiset istuvat arkenakin , tietenkin ilma suosi tälläkertaa. Mikä pisti silmään, ruokapaikkoja on aivan mahdottomasti . Menit mihin tahansa, törmäät terassiin ja jonkinlaiseen ruokapaikkaan. Tässä kuvia niin perin Tamperelaisia
Kun Tampereelle menee, on ehdottomasti käytävä Plevnassa. Panimon omat oluet ja siiderit ruasta puhumattakaan  se täytyy kokea . 
 Kävin eräässä anniskeluravintolan wc :ssä  sieltä löytyi tällainen harvinaisuus ! Siihen saa kuulemma purkaa turhautumat jos vaikka ilta on mennyt poskelleen..... En viitsi toistaa mitä säkkiin oli kirjoiteltu. Ilmeisesti  monen ilta oli ollut pettymys !
 Istahdimme hotellin terassille maistelemaan näin ihanaa kesäjuomaa. Valkoviiniä, sriteä  ja kotimaisia marjoja Nam ,  Nam !
 Ehkä 30 vuotta olisi sellainen virstanpylväs että mekin voisimme laittaa oman lukon aitaan kiinni
 Piipahdimme kesä blusia kuuntelemassa, meininki oli rentoa. Osa ihmisistä jammaili ruohikolla
 Kohina oli kova ! Niin suuri kun Tampere onkin törmäsimme kummipoikaan ! Kävellessä suuressa kauppakeskuksessa, ajattelin että ompas tutun  näköinen poika ? Mitä lähemmäksi tultiin, niin iloksemme huomasimme että kummipoikahan se siinä ! Hämmästys taisi olla molemmin puoleinen . Oli mukava nähdä pitkästä aikaa. 
 Illalla etsimme ruokapaikaa, kyselimme eräältä baarimikolta ja saimme muutaman hyvän vihjeen. Tässä kävimme ja ilolla totesimme paikan olevan vallan mainio. Ruoka oli hyvää ja annokset isoja. Tilasimme alkupalaksi valkosipuli leipää. En ole suomessa koskaan syönyt niin hyvää, verrattavissa Kreikan matkalla syötyihin. Otimme salaatit, isäntä kuhasalaatin ja minä kana. Enempää ei olisi mahtunut , mutta kertakiellon päälle ja jäätelöä jälkiruaksi. Vatsat pinkeinä lähdimme hotellille. Suosittelen lämpimästi paikkaa, peittoaa kymmenen nolla perinteiset ruokapaikat ! Vaasassa on muuten 1 huone + keittiö mutta eivät ole samaa ketjua, tämä ravintola on ollut pystyssä jo 10 vuotta. Kyselimme asiaa ja olivat kiinnostuneita asiasta.
 Hotellihuoneemme oli sellaisen mutkan päässä, että matkalla olisi voinut hyvinkin eksyä ! Me eksyimme reitiltä melkeinpä jokakerta. HISSI kyltit loppuvat yllättäen ja aina jatkoimme vain matkaa. Ei auttanut kun palata takaisin hetken matkaa , kyllä se hissi aina löytyi, mutta kyllä se pani naurattamaan, voiko ihmisellä olla näin huono suuntavaisto ? Elikkä tämän taulun teksti sopii hyvin meille !
 Ja lopuksi mitä olisi Tampereen reissu ilman että käy IKEASSA , olin kyllä meinannut jättää väliin mutta ilma oli sen verran huono että kävimme kävelemässä putiikin läpi. Jotain aina tuiki tarpeellista tuli mukaan, onneksi ei mitään kallista. Kotiin tultaessa, hiiri paholainen oli tepastellut pitkin keittiötä. Elänyt herroiksi meidän poissa ollessa. Yksikään killeri ei ollut paukahtanut ! Nyt täytyy ottaa järeämmät keinot esiin !

2 kommenttia:

  1. No, ehdinkin jo ihmetellä missä ootte? Tampere on kyllä suosikkikaupunkejani. Harmi ettei ehditty sinne tänä kesänä.

    VastaaPoista
  2. Juu aina välillä pitää piipahtaa ihmisten ilmoille

    VastaaPoista