tiistai 7. huhtikuuta 2015

Vielä kerran karitsaa

 Pääsiäisenä on syöty karitsaa monella eri tavalla. Tässä vielä yksi ohje joka todettiin hyväksi.  Löysin sen MAKUJA lehdestä 2/2015.
Pata porisi uunissa kolmatta tuntia, liha irtosi luista pelkällä katseella ja maku, aivan mahtava!


 4 karitsan potkaa
4 salottisipulia

4 valkosipulin kynttä
400 g tuoreita herkkusieniä
5 dl tuoretta kahvia
3 dl lihalientä
2 rkl balsamicoa
1/4 tl pippurisekoitusta
1/4 tl suolaa
1 rkl vaahterasiirappia
1/2 dl tuoretta timjamia silputtuna

Paistamiseen:

Voita

  Puhdista ja pilko sienet  paista voissa. pilko salottisipulit ja valkosipulit , paista voissa. Sipulit saa jäädä aika isoiksi paloiksi.
Sekoita kasvikset , kahvi, lihaliemi ja mausteet suuressa kannellisessa padassa.
Paista potkat pannulla ja nosta pataan.. Hauduta lihoja 180 asteessa kannen alla ainakin 3 tuntia.




 Tässä vaiheessa pataa olisi voinut jo käydä melkeinpä syömään.
 Naapuri  oli tehnyt rouvalleen tällaisen hienon kukka kehikon. Pimeällä siihen voi ripustaa lyhdyn.
Saa nähdä mihinkä kohtaa pihamaata laatikko kesän tullen asettuu?


Hyvää alkanutta viikkoa  !

2 kommenttia: