sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Vieraita tulossa

Istuimme iltaa ystäväpariskunnan kanssa, syöden hyvin ja kuulumisia vaihtaen. Pöytään laitettiin jotain uutta kokeillen mutta myös hyväksi havaittuja herkkuja.
Tässä tapauksessa voi asian ilmaista että kuvat puhukoon puolestaan!

 MARINOITU POSSUNFILEE SALAATTIPEDILLÄ

600 g  possunsisäfileetä
           2 rkl öljyä
          1/2 tl suolaa                                          
                                                                         
          1 tl mustapippuria

MARINADI

          1 dl öljyä
          1/2 dl soijaa
          1/2 dl sitruunanmehua
          1/2 dl persiljasilppua
          1/2 tl mustapippuria
          1 tl siirappia
          1 tl rosmariinia
          1 tl timjamia

SALAATTIPOHJA

1 ruukku jääsalaattia
1 ruukku tammenlehtisalaattia
1 ruukku rucolaa
1 hunajameloni
persiljaa

Ota file huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen paistamista. Ruskista fileet kuumalla pannulla öljyssä.Pane fileet uunivuokaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Työnnä paistomittari fileeseen ja paista 150 asteisessa uunissa noin 25 min. tai kunnes mittari näyttää 68 astetta. Anna lihan seistä leivinpaperiin käärittynä parikymmentä minuuttia. Sekoita marinadi. Viipaloi liha ja pane reunalliseen astiaan limittäin ja kaada marinadi päälle. Anna maustua ainakin 4 tuntia  lihan voi tehdä myös valmiiksi edellispäivänä. Tarjottaessa nosta viipaleet salaattien päälle, kuutio meloni ja lisää se silppua myös vähän persiljaa.   ( ohje on otettu yhteishyvä ruoka lehdestä  5 / 2014)

 Kinkku meloni suupalat, vuohenjuusto leipäset ja tortilla rullat  tekivät kauppansa. Nämä kaikki voi tehdä hyvissä ajoin ennen vieraiden tuloa . Pientä naposteltavaa juttelun lomassa.
 Tomaatti bruschettat näyttävä ja maistuva syötävä

 Parvekelaatikkoon ostin jo kevään ensimmäiset orvokit. 
Hyvää viikonalkua kaikille täällä piipahtaville. 

4 kommenttia:

  1. No jo on monenmoista herkkua! Aika näpertäminen vain on tuollaisissa. Ihanat kuvat, tulee ihan nälkä. Tästäpä saakin hyviä vinkkejä Vappubrunssille! Sateista sunnuntaita vietetään täällä. Toivotaan aurinkoa sinne länteen :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, eipä näissä hirmusesti aikaa mene, mitä nyt etukäteislaittaminen kokoominen tapahtuu aika nopsasti.
    Parasta että tarjottavat voi tehdä hyvissä ajoin, silloin ne maistuvat paremmilta!

    VastaaPoista
  3. Kyllä nyt vesi herahti kielelle! :D Meillä mentiin ihan tikkuperuna-grillimakkara-salaatti linjalla, kun oli vaan eilinen päivä vapaata ja hyvä ilma olla ulkona :DD

    VastaaPoista
  4. Me mieheni kanssa pidämme tällaisesta pikkupurtavien näpertelystä. Voi olla että aina ei yhteisymmärrys käy, kun valitaan syötävät! Tämä on kiva tapa istua iltaa, huomaamatta aikaa saattaa kulua 3-4 tuntia... ja on monenlaista mielipiteiden vaihtoa syötävistä ...

    VastaaPoista