lauantai 22. lokakuuta 2016

Kympin annos!

Päätettiin kokeilla vähän erilaista ruokaa näin lauantai iltana. Tähän ohje löytyi ruokaohjelmasta töllöttimen kautta. Italialaiset tekevät mutkatonta ja maistuvaa ruokaa, tämä on juuri sitä.

Munakoisovuoka : Osta kaksi kiinteää ja kiiltävää munakoisoa
                             - Leikkaa munakoiso pitkittäinpäin n. 1 cm paksuisiksi levyisi
                             - Laita lautaselle talouspaperia ja viipaleet paperin päälle, ripottele suolaa palojen
                               päälle ja peitä paperilla jatka näin kunnes kaikki viipaleet on leikattu.
                               Laita leikattujen viipaleiden päälle paino ja anna levätä n. 30 min.
                               Suola itkettää liian nesteen pois viipaleista.


Tomaattikastike:    Pilko punasipuli ja kuulota oliiviöljyssä. Lisää yksi valkosipulinkynsi pilkottuna
                               ja kuulota hetken. Lisää lasillinen punaviiniä ja kaksi tölkkiä tomaattimurskaa ja
                               tomaatti pyre. Ripaus sokeria voimistaa makuja. Lisäksi tuoretta basilikaa. Anna
                               kastikkeen hautua sillä aikaa kun paistat munakoiso viipaleita. Kastike voi hautua
                               pitenmänkin aikaa ei haittaa.

Valmistus:              Laita vuokaan ensin vähän kastiketta ja lado munakoisot päälle, munakoisojen
                               päälle juustoraastetta ja sitten uusi kerros jatka näin kunnes vuoka on täysi.
                         Päällimmäinen kerros on kastiketta ja juustoraastetta. Parmesanjuustoa ja mozzarellaa
                               Laita uuniin , 175 ja n. 30 min.




Itketä


Tee tomaattikastike


Paista


Lado vuokaan


Laita uuniin


En ikäpäivänä olisi arvannut että tämä on näin hyvää! Kielen vei mennessään...


Bruchetta:  Pilko tomaatit, valkosipulit ja basilica lorauta oliviöljyä joukkoon.



Paista leivät ja hiero valkosipulia pintaan


Asettele tomaattimurska leivälle ja se on siinä


                       
Ostin itselleni kukkakimpun pöytää koristamaan. Mukavaa lauantai iltaa teille siellä ruudun toisella puolella. Suosittelen kokeilemaan tätä kasvisruokaa, tulette hämmästymään 

2 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta! Näyttää niin herkulliselta, että pakko on tätä kyllä kokeilla. Ainoastaan tuo parmesaani vähän epäilyttää, kestänkö sitä tuoksua vaikka hyvän makuista juustoa onkin :) Kukkakimpun ostan viikonlopuksi kotiin minäkin, ihan itse! Eipä ole tuo elämäni rakkaus vielä oppinut kukkia kotiin kiikuttamaan viikonlopun kunniaksi. kukat pöydällä kruunaavat kattauksen. Mukavaa illanjatkoa sinne!

    VastaaPoista
  2. Oma epäilys on ollut tuota parmesaania kohtaan, ties liekö peruja lapsuuden mutta voin lohduttaa tuoksu ei ole sama, vaan aivan taivaallisen upea. Kokeile ihmeessä, tätä tehdään toistekkin. Mukavaa lauantai iltaa

    VastaaPoista