sunnuntai 23. syyskuuta 2018

Kylmenevää

Selvittiin myrsky tuulesta. Puita ei kaatunut eikä sähkökatkoksia ollut. Ilma viileni myrskyn myötä ja luonto kellertyy ihan silmissä.

Tämä tomaatin taimi jonka nostin sametti kukkien seasta ruukkuun uhmaa syksyä. Tänään huomasin että kukkien seassa oli kehittynyt tomaatin alkuja. Eipä taida aika riittää kypsymiseen ikävä kyllä.
Tänä aamuna mittari näytti +6 joten haaveeksi jää.

Eilen pidimme mökkinaapureiden kanssa "purkki ja tölkki " illan.  Idea oli yksinkertainen. Osta sellaista purkissa tai tölkissä minkä voit tarjoilla siinä.  Naapureilla oli kreikka teema ja meillä suomi.
Täyttyt paprikat, viinilehti kääryleet, fetaa siis kaikkea herkkua kreikan puolelta. Kauan mietimme mitä suomalainen ruoka on päällisin puolin. Ostos kärryyn meinasi livahtaa jo hernekeittopurkki. Sillä onhan se niin perinteisen suomalaista ruokaa. Jätettiin kuitenkin ostamatta. Valitiin erilaisia kaloja. Molemmat tekivät lämpöisen piirakan ja pizzan.  Itse väsäsin Sikke Sumarin tomaatti piirakan joka on hyväksi todettu. Naapuri maistatti peruna pizzaa. Ai, että se oli hyvää. Pitää kokeilla joskus.


Kiva ilta ja vähän uutta. Tämä ei jää tähän vaan kokeillaan kyllä uudelleen. 

1 kommentti:

 1. Hauska idea tuo tölkki-ilta!
  Täytyykin ihan pistää mieleen ja toteuttaa täälläkin, sillä kesän aikana tulee aina hamstrattua säilykkeitä.

  Meilläkin tekee tomaatti yhä satoa (kasvihuoneessa tosin). Makeita ovat yhä, mutta kypsyvät hitaammin.

  Hyvä, ettei myrsky tehnyt suurempaa pahaa, sillä aika rajua menoa se piti täällä Norjassa ja Ruotsissa. Pahin myrsky kiersi onneksi meidätkin, eikä mökilläkään ollut vahinkoja. Venevaja vähän sekaisin ja yksi kukkaruukku nurin :)

  Mukavaa viikkoa <3

  VastaaPoista