sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Hartaasti haudutellen

Eilen saimme nauttia mahtavasta auringonpaisteesta. Koiruuksien kanssa teimme pitkät lenkit
Istahdimme pitkästä aikaa suuremmalla porukalla syömään. Kokeillen  jotain uutta ja erilaista.
Olimme saaneet vihjeen nyhtökanasta joka valmistetaan korealaisittain. Sen seuraksi teimme lämmintä tofusalaattia.
Hyvä makupari täytyy todeta. Tätä teemme uudestaan. Ohjeet napattiin kuinkas muuten kuin Maku lehdestä.



Lämmin tofusalaatti: Kastike  1 rkl sitruunan mehua
1 rkl oliiviöljyä
1 / 2 rkl soijakastiketta
1 tl sokeria

Salaatti: 2 porkkanaa
2 punasipulia
2 pussia salaattisekoitusta
1 pkt tofua
3 rkl seesaminsiemeniä ( Pyöritä tofupalat siemenissä ja paista)

Paistamiseen: öljyä

Tortillaletut:3 dl maissijauhoja
2 1/2 dl durumvehnäjauhoja
2 dl vettä 
1/2 dl rypsiöljyä
1/2 tl suolaa

Paista tortillaletut kuivalla ja kuumalla pannulla kunnes pintaan muodostuu pilkkuja.
Älä paista lättyjä liian pitkään, jotta niistä ei tule liian kuivia.


Ohjeessa oli 1 kg maustamattomia koipireisipaloja mutta me käytimme broilerin paistileikettä.
Keitinliemi:  n 1 litra vettä
1/2 dl makeaa soijakastiketta
2 salottisipulia lohkottuna
2 cm:n pala tuoretta inkivääriä viipaloituna
2 valkosipulinkynttä silputtuna
1 rkl korealaista chilitahnaa
1 rkl korianterinsiemeniä murskattuna
6 kokonaista maustepippuria
6 kokonaista neilikkaa
2 tl suolaa
1 dl ruokokidesokeria

Nosta kananpalat kattilaan. Mittaa vettä niin että broilerit melkein peittyvät.
Lisää muut liemiainekset. Kuumenna kehuvaksi ja poista pinnalta mahdollisesti kertyvä vaahto.
Keitä keskilämmöllä kannen alla n. tunti, kunnes broilerin liha on hajonnut.
Nosta kbroilerinlihat kattilasta ja anna jäähtyä.

Siivilöi liemi ja keitä kasaan ilman kantta melko kovalla lämmöllä n. 15 min.
kunnes jäljellä on n. 2-3 dl lientä.

Irrota liha ja lisää liemeen . Voit tehdä kaiken tämän jo  edellisenä päivänä, näin seos maustuu entisestään. Me teimme ja söimme sen samantien ja maku oli mahtava.



Joululahjaksi ostin itselleni tällaisen härvelin joka tekee pitkää pötköä niin porkkanasta kuin tuorekurkusta. Nyt sille oli käyttöä salaattiin menevälle porkkanalle.



Koiruudet nauttivat  olostaan lenkin jälkeen


Molemmat saivat puruluut. Toinen koiruuksista päätti säästää.. Seurasin toimitusta hiljaa ja kuinka taitavasti tämä kaveri piilotikaan omansa. Hyppäsi sänkyyn pudotti luu ja tassulla hellästi kokosi peiton luun ympärille. Tutki välillä ja käytti vuoroin kuonoaan ja tassuaan. Lopulta luu peittyi keon sisälle ja koira lähti tyytyväisenä pois. Yleensä piilotuksissa raavitaan ja kaivetaan kuoppaa, tämä oli aivan jotain muuta, melkein taidetta. Näin osaa isokin koira yllättää!


2 kommenttia:

  1. Mistäs tuo raastinhärveli on peräisin? Tahtoo samanlaisen!

    VastaaPoista
  2. Kysäsen töistä, kun lomat loppuu! On muuten tosi kätsy, en olis uskonutkaan.

    VastaaPoista