torstai 17. heinäkuuta 2014

Jääkaappi tyhjäksi !

Sitä tulee kummasti ostettua aina liikaa ruokaa vieraiden tullessa kyläilemään. Vaikka täälläkin on kaupat lähellä, ruokaa aina jää porukoiden lähdettyä.  Tänään sävelsimme päiväruan jääkaapin antimista.
Siskon tuomista kanttarelleista teimme sipulin ja kerman kera taivaallisen kastikkeen. Siihen lisukkeeksi eilisestä jäänyttä kanaa ja salaattia . Jälkiruaksi tuoreita mansikoita! Voiko ihminen muuta toivoa?!
Olen aina ihaillut vanhenman sukupolven äitejä. He loihtivat maukasta kotiruokaa pienistä antimista. Monesti jääkaappin katsoessa, tuntuu että eihän täällä ole mitään mistä tehdä. Mutta niin vaan pöydässä on aina ollut maukas ruoka, ja kylläiseksi ollaan tultu. Voi olla että nykypäivänä nuorisolle pitäisi opettaa enenmän tällaisia " kotiruokia " Ei tarvita sataa sorttia mausteita ja tahnoja, jotka sitten jäävät lojumaan ja vanhentumaan kaappiin. Konstailematonta ruokaa, jota kelpaa tarjota vaativallekkin ruokailijalle!

 Laitoin mansikoita pakkaseen, saammepa sitten talvella maistella kesän makuja, kiisseleissä tai pannarin päällä

1 kommentti:

  1. Ihmeen pienestä sitä saa herkkuja aikaiseksi kun viitsii nähdä vähän vaivaa. Kyllä minunkin pitää tehdä pikapuoliin tuota sienisoosia :)

    VastaaPoista