lauantai 26. heinäkuuta 2014

Visiitti rompetorille !

Pitihän sitä Perjantai päivällekkin keksiä jotain aktiviteettia, vaikka helle oli varsin tukalaa !
Kuulimme kauttarantain että Killinkoskella on paripäiväiset Rompemarkkinat. Iltapäivän helteillä sitten lähdimme . Kuuma oli kuin saunassa mutta urhoollisesti kiersimme kaikki pöydät ja vähän enenmänkin.
Monenmoista tavaraa oli tarjolla, esim. kameroita, leluja, vaatteita , autoiluun liittyvää , astioita ja paljon paljon muuta. Löysin ihanan hiekanvärisen kankaan, josta ajattelin tehdä pöytäliinan. Hintakaan ei hirvittänyt 6 euroa ja kangasta oli sentään melkein kolme metriä ! Monen esineen kohdalla pysähdyin ja pähkäilin, olisi tehnyt mieli ostaa mutta sitten sitä miettii järjellä että mihinkä tuonkin laitan? Että jäi sitten ostamatta, toivottavasti ei myöhemmin kaduta .
 Helteistä oli  myyjilläkin auringossa !  Takana olevassa tehdasrakennuksessa oli näytteillä jos minkälaista historian havinaa ! Kuten tämä iso massiivinen elokuvien esityskone.....
 Palolaitoksen puhelinvaihde, näyttää monimutkaiselta vempeleeltä
 Sammutuskalustoa, siitäkin löytyi monenmoisia versioita
 Tilaan oli saatu mahdutettua myös pieni elokuvateatteri
 Kampaamon historiaa, tähän päivään asti
 Koulun opettajanhuone , tuttuja tauluja niitä oli myös myynnissä joisakin kojuissa
 Näin lämpimisissä merkeissä lähdimme takaisinpäin. Tarkoitus oli käydä Virroilla  Laiva rannassa syömässä. Paikka oli aivan täynnä, joten jatkoimme matkaa, ehkä joku toinen kerta? Pysähdyimme kuitenkin haukkaamaan Rollsin hampurilaiset ranskalaisilla. Ai että teki hyvää näin helteellä kun suolat ovat muutenkin sekaisin paljosta juomisesta !

1 kommentti: