maanantai 18. elokuuta 2014

Ruokaisa salaatti

Kesällä on tullut kokkailtua jos minkälaista ruokaa. Nyt tuntuu siltä että erilaiset salaatit vetää puoleensa. Ehkä siinä on se että lomareissujen ansiosta olemme päässeet nauttimaan mitä herkullisimmista salaatti vaihtoehdoista. Salaatit pitävät hyvin nälkää, siinä missä vähän tuhdimpikin ateria. Ero on siinä että salaatin syötyäsi, harvoin tulee sanottua " On niin ähky olo "
Kävimme Vaasan Kauppahallissa kahvilla ja löysimme sieltä ehkä yhden hyvän idean jota voi itsekkin hyödyntää.   Söimme täytetyt Wrapit, maku hyvä ja esille pano kaunis. Omalla versiolla siitä saa vaikka kuinka ruokaisan ja erilaisen. Totesimme taas kerran että meistä on vissiin tullut " Ruoka hifistelijöitä " Enään emme tyydy ketjukahviloihin tai ruokaravintoloihin vaan vaadimme erilaisuutta , lähellä tuotettua . Kokeilkaa rohkeasti uusia ruokapaikkoja tai kahviloita, aina paikan ulkonäkö ei kerro kaikkea !
 Tästä se lähtee : Kaikki yllä nähtävät tuotteet pilkotaan ja sekoitetaan yhteen .

 Vihannesten suuruuden voi itse määritellä, jos pitää pikkukuutioista niin mikäs siinä, pientä näpertelyä se vaatii ei muuta. Tämä on sellainen ruoka jota on mukava tehdä vaikka  nuorison kanssa  yhdessä !  Saa jutustella niitä näitä, kuulumisia.
Keitä makaroni sen verran aikaisemmin että ehtii jäähtyä , hätähousuja kun ollaan omat makaronit viilenivät jääkaapissa hetken !
 Kermaviili kastikkeeseen laitettiin : Tilliä, kurkkusalaattia, sinappia  ja kalamaustetta. 
 Sitten vain sekoittamaan, ja sipulista pitävät voivat kuorruttaa päällisen ihanalla sipulilla ! Mikä estää laittamasta kermaviilin sekaan vaikka valkosipulia.  Salaatin on hyvä levätä muutama tunti jääkaapissa näin maku vain korostuu ja sitten syömään !  Seuraavana päivänä jos tätä herkkua jää maku on aivan kohdillaan !

1 kommentti:

  1. Tässä just yritän inspiroitua ruuanlaittoon. herkullisen näköistä pöperöä.

    VastaaPoista