lauantai 13. joulukuuta 2014

Lauantai aamuna

Jokaisella perheellä on omat lempiruokansa jouluna. Osa ohjeista kulkeutuu lapsille heidän muuttaessa omaan kotiin ja valmistellessaan omaa joulua.
Näin on käynyt meilläkin. Yksi lempiherkuista on Italian salaatti. Niin tavalliselta kuin se kuulostaakin, on se aivan ehdoton herkku meidän joulupöydässä. Kaupasta ostetusta ei voi puhua samana päivänäkään!

Ohje on äidiltä peritty ja minä taas olen antanut sen lapsilleni eteenpäin.
 Mitään määriä en osaa sanoa, riippuu kuinka suuren annoksen tekee. Itse koitan katsoa että kaikkia tulee suurin piirtein saman verran. Omenoiden on hyvä olla kirpeää lajiketta ja kerma ehtaa kermaa. Herneissä on eroja, itse käytän Jalostajan herneitä niissä on hyvä maku. Majoneesi ei saa olla kevyt majoneesia ( se on oma mielipiteeni) Perunoiden kiinteää lajiketta.
 Kun porkkanat ja perunat on keitetty kuorineen ja jäähtyneenä kuorittu, alkaa armoton pilkkominen.
Mitä pienemäksi pilkot sen maukkaampi on lopputolos. Kaikki vain sekaisin ja majoneesi sekoitetaan tilkaan kermaa. Majoneesin määrä riippuu itsestä kuinka mausteista salaatista haluaa.
Teet kerran ja toisella kerralla tiedät mitä pitää laittaa toisin. Näinhän se on kaikessa kokkauksessa!
Joululevyt soiden pilkoin sen verran ajatuksissa että toinen pullapelti meinasi unohtua uuniin!
Pullissa on ainakin väriä.......

1 kommentti:

  1. Myös minun ehdoton suosikki. Tosin oikaisen siinä että kuorin porkkanat enne keittämistä. Niitä kun on mielestäni niin vaikea kuoria kypsänä. Ihan tulee vesi kielelle. No, viikonpäästä minäkin jo ehkä teen italiansalaattia :)

    VastaaPoista