torstai 30. huhtikuuta 2015

Vohveliraudan uusiokäyttö

Löysin hyvän ohjeen MAKUJA 2/2015 lehdestä  " Kasvis-quesadilla "
Kokeilimme kerran ja totesimme että voileipä grilli olisi sopiva näiden tekoon, josko ostaisimme sellaisen?  Kunnes muistin kaapissa toimettomana makaavan vohveliraudan.  Lasten ollessa pieniä, teimme usein vohveleita. Nyt harvemmin. Joten kokeilemaan ja tulos on tässä.

2 Annosta :  1 paprika, 1 chili, 1 valkosipulin kynsi
                     1 rkl öljyä, 1/2 tl suolaa.

KARAMELLISOITU SIPULI:  2 punasipulia, 1 rkl öljyä. 1 rkl voita, 1 tl sokeria, 1 tlk tummaa balsamiviinietikkaa, 1/4 tl suolaa.

LISÄKSI:   6 tortillaa, 100g Cheddarjuustoa ( tai muuta voimakkaan makuista juustoa) raastettuna

TEE NÄIN: Kuulota sipulit läpikuultaviksi ja pehmeiksi välillä sekoittaen n. 5 min. Miedolla lämmöllä.  lisää : Sokeri, viinietikka ja suola. Hauduta jälleen hetki.  Kuutio paprika ja chili hienoksi, myös valkosipuli ja lisää jatka kypsyttämistä ainakin vielä 5 min. Mausta suolalla. Tästä riittää kolmeen tortillaan. Eli levitä tortillojen päälle ja ripottele juustoa runsaasti. Nosta tortillasta kansi päälle ja laita vohveliraudan sisään. Riippuu kuinka nopea rauta on, itselläni kesti n. 2 min kun plätty oli valmis.
Tortillan voi leikata annospaloiksi jos haluaa. Kannattaa kokeilla, itselläni oli pieni epäilys kun näin kaiken sen sipuli määrän, onneksi maistoin ja samalla ihastuin.

Näiden kuvien myötä HAUSKAA VAPPUA!


  Sydämmen muotoisen vohvelirauden asiosta  Quesadilloista tuli veikeän näköisiä

3 kommenttia:

  1. Nam, kiitos ohjeesta ! Meillä myös vohvelirauta nykyisin toimettomana. Tässä sille oiva käyttötarkoitus.

    VastaaPoista
  2. Hyvä kun hoksasin, paistinpannussa paistaen oli vähän hankalaa. Kokeilkaa ihmeessä, oli hyvää.

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista