maanantai 4. toukokuuta 2015

Parsa salaatin kaveri

Kaupassa asioidessa törmää konsulentteihin jotka maistattavat jos jonkinlaisia herkkuja.
Voi käydä että vatsa täyttyy pelkästä kaupassa kiertelystä, kun maistelukojuja on tasaisin välein.
Saa suolaista ja makeaa, juomia jos hyvä tuuri osuu kohdalle. Samalla voi poimia uusia ideoita ruanlaittoon. Tässä yksi esimerkki siitä. Viikonloppuna seisoin parsanipun kanssa vihannestiskin luona, arvuuttelin itsekseni, mitähän ja minkä kanssa parsaa kannattaisi syödä?
Kunnes huomasin konsulentin hääräävän samanlaisen nipun kanssa omassa kojussa. Kiinnostuneena kävelin viereen ja otin pienen kipon jossa oli salaattia, vesimeloonia ja parsaa sulassa sovussa. Raaka-aineita ei ollut paljon mutta maku! Se vei mennessään raikkaudellaan.
Samalla tuli oivallus, ei sitä tarvita salaattiin kymmeniä sortteja makua antamaan kun muutamalla hyvällä raaka-aineella saa saman tuloksen.
 RAIKAS SALAATTI:  Salaattia, vesimeloonia, parsaa joka keitetään n. 10 min suolavedessä
                                       Enne sitä tietenkin kuorittuna ja kova kanta leikattuna pois.
                                       Oliivi öljyä, sitruunaa, ja balsamicoa  päälle.

 SITRUUNAISET BATAATTILOHKOT :  1  iso bataatti
                                                                       0,5 dl oliiviöljyä
                                                                       Rosmariinia, muutama oksa tai kuivattua maun mukaan
                                                                       Timjamia
                                                                        2  rkl hunajaa
                                                                       suolaa ja pippuria

Kuori bataatti ja lohko se. Sekoita oliiviöljy ja mausteet . Lisää perunat ja sekoittele. 200 astetta uunissa ja n. 15 min.

Lisäksi teimme TSATSIKIA :  Puolikas tuorekurkku, joka raastetaan ja valutetaan siivilässä.
                                                  suolaa ( lisätään kurkkuun raastamisen jälkeen) valuta ainakin 10 min
                                                  2,5 dl Kreikkalaista jugurttia
                                                  1 valkosipulin kynsi, tai enemmän jos olet valkosipulin ystävä!
                                                  Tuoretta minttua tai tilliä
                                                  ripaus sokeria tai hunajaa
 Näiden lisäksi paistoimme lohta , yhtä hyvin kana käy.



Koiruudet kävivät moikkaamassa meitä. Tässä toinen joka harasti karhunpainia pehmolelun kanssa.

Mukavaa alkanutta viikkoa teille siellä ruudun toisella puolella!

PS. Huomasin että kirjoitus hyppii taas rivillä, älkää hämääntykö, en minäkään.....

2 kommenttia: