sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Pientä iltapalaa

Lauantai iltaa istuttiin ystävä pariskunnan kanssa. Tarjosimme pientä iltapalaa, joka hauskasti koostui erilaisista tomaatti aiheisista ruuista. Alku ruokana tarjosimme tomaattikeittoa, kuvaa ei tullut otettua!


TOMAATTI FOCACCIA


Ohje:  3 1/2 dl vettä
2 tl kuivahiivaa
3 dl sämpylä jauhoja
3 dl vehnäjauhoja
1 keitetty peruna raasteena ( en laittanut)
1 / 2 tl suolaa
TÄYTE:
6 kirsikka tomaattia
pala kesäkurpitsaa
basilikan lehtiä
1 dl parmesaania raastettuna
2 rkl oliiviöljyä

Tee näin:

Sekoita veteen hiiva, jauhot, peruna raaste ja suola. Vaivaa hetki.
Taputtele taikina leivinpaperin päälle n. 30x30 cm vuokaan,
Anna kohota lämpimässä paikassa, liinan alla noin puoli tuntia.
Paloittele tomaatit ja kesäkurpitsat. Painele ne kohonneeseen taikinaan, myös basilikan lehdet
Ripottele päälle parmesaania ja öljyä.
Paista 225 asteessa noin 25 min.

Ohje löytyi MAKU lehdestä 6 / 2015

 Nämä kääryleet on helppo tehdä ajoissa jääkaappiin vetäytymään. Ylimmäisessä käytin kylmäsavu härkää. Alimmassa kylmäsavu lohta ja valkosipuli tuorejuustoa.
 Näyttävän näköisiä ja sopivia suupaloja 

 Siskolta napattua oli nämä herkulliset ja helposti tehtävät pikku pizzat. Pizzat voi tehdä etukäteen ja vaikka lämmittää ennen tarjoilua. Sitten  päälle ruccolaa, mozzarellaa ja ilmakuivattua kinkkua. Pohjaan en laittanut muuta kuin valkosipulilla ja basilicalla maustettua tomaattimurskaa, ja sitten uuniin.

 Hyvä viini suositus. Raikas salaatti  lisukkeena. Fetaa ja tatzikia.
 Tänään vietämme syntymäpäiviä kaksin kappalein. Äidin ja siskon. Joten vielä onnittelut näiden kukkasten kera kumpaisellekkin!
Leppoisaa Sunnuntai päivää kaikille ja jaksamista uuteen työviikkoon. Joulu on taas yhden askeleen lähempänä....

2 kommenttia: