tiistai 5. tammikuuta 2016

Erilainen pohja pizzalle

MAKU lehdestä löytyi hyvä ja " terveellinen " pizzapohja.

RUISPIZZAPOHJA :   12 g hiivaa
                                      2 dl vettä
                                      1/2 tl suolaa
                                      1/2 dl oliiviöljyä
                                      2 1/2 dl ruisjauhoja
                                      2 dl vehnäjauhoja
 
TEE NÄIN:  Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy.
                     Sekoita joukkoon ruisjauhot ja vehnäjauhot. Alusta niin kauan että irtoaa
                     taikinakulhon reunoista.

                    Peitä kulho ja anna levätä vähintään puoli tuntia.

                    Laita uunipelti kylmään uuniin ja uuni 250 asteeseen ( tämä oli ihan uutta)

                    Jaa taikina esim. 2-3 osaan ja kauli pizzapohjaksi.
     
                    Nosta kuuma pelti uunista ja laita siihen leivinpaperilla oleva pizzapohja täytteineen.

                    paista 250 asteessa keskitasolla n. 10-15 min.

Pohja on tummempi johtuen ruisjauhoista


 Kasvispizzaan laitettiin : kesäkurpitsaa, sipulia, herkkusieniä, paprikaa, valkosipulia. Kaikki näitä kuulotettiin hetki paistinpannulla ennen pohjan päälle laittoa. Kasvikset voi myös maustaa.

3 kommenttia:

  1. Tätä postausta ei olisi pitänyt nälkäisenä lukea!

    VastaaPoista
  2. Kokeilemisen arvoinen ohje.Laittoi päälle sitten mitä tahansa.

    VastaaPoista
  3. Pakko olikin jo kokeilla ja hyvää oli :)

    VastaaPoista