lauantai 2. tammikuuta 2016

Kevyesti

Myös täältä suunnalta tulee kevyttä kokeiltavaa, nimittäin hyvää kasvisruokaa. Eilen maisteltiin ja hyväksi koettiin, joten....


PINJANSIEMEN KASVISKUSKUS:





VALMISTUS:  Keitä linssit runsaassa vedessä, reippaasti 10 min
                          Vähennä lämpöä ja hauduta vielä 15 min kunnes ne ovat kypsiä


                         Paista pinjansiemeniä pannulla, varo etteivät pala, saavat vähän ruskistua

                         Kuulota sipuli, valkosipuli ja viipaloidut kesäkurpitsat
                         8-10 min kunnes sipulit ovat pehmenneet ja kesäkurpitsat saaneet hieman
                         väriä. Lisää tomaatin ja artisokan viipaleet ja kuumenna vielä n. 5. min

                        Pane kuskus kuumuutta kestävään astiaan. Kiehauta kasvislieni kattilassa
                         ja kaada se kuskuksen päälle, peitä ja anna seistä 10 minuuttia, kunnes liemi
                        imeytynyt kuskukseen.

                        Siivilöi linssit ja sekoita kuskuksen kanssa. Hämmennä joukkoon basilikan
                         lehdet ja mausta pippurilla. Siirrä tarjoiluastiaan ja lusikoi päälle kypsät
                         kasvikset.
                         Ripottele pinjansiemenet, koristele basilikalla ja tarjoa heti.


                        Ihania uusia makuja ja kevyttä syötävää. Ainoa miinuspuoli asiassa oli se
                        sotku keittiössä kun tarvittiin monenmoista kattilaa ja kippoa. Kokeilkaa ja
                        ihastukaa!

                                                        Tästä kirjasta löysimme ohjeen

4 kommenttia:

  1. Kasvisruoat ovat tervetullut vaihtoehto ruokavalioon. Kiitos reseptistä!

    VastaaPoista
  2. Oleppa hyvä, kannattaa kokeilla

    VastaaPoista
  3. Täytyypä ottaa ohje talteen, sillä kevyemmällä linjalla aiomme aloitaa mekin.
    Kiitos :)

    VastaaPoista
  4. Ohje on kyllä kokeilemisen arvoinen, hyvää ja kevyttä.
    Mukavaa Sunnuntaipäivää

    VastaaPoista