Aamullinen jutustelu naapurin rouvan kanssa omenoista, laittoi makuaistit avoimiksi sille että päätin tekaista takuuvarman omenaherkun jälkiruaksi. Ohjetta voi itse muunnella, suuntaan jos toiseenkin. Pääasia on että maistuu hyvältä .
Pilko paljon omenoita, ei tarvitse kuoria . Halkaise ne isompaan tai pienenpään kuutioon. Tämäkin on makuasia .
Sulata voi tai margariini, n. 150g enempikin käy. Sekoita siihen kaurahiutaleet ja fariinisokeri. Omenoiden päälle ripottelin kanelia. Voi sanoa että päällys on sen verran hyvää että sitä kannattaa tehdä runsaasti . Uuni 200 astetta ja keskitaso. Omenoita kannattaa kokeilla n. 20 min kulttua, ovatko kuinka kypsiä. Jos haluaa että omenat ovat ihan muussia saa paistos olla kauemmin uunissa. Eli näppituntumalla mennään ja omien mieltymysten. .... Ja sitten syömään ! Meillä tätä herkkua ei paljon jäänyt seuraavaan kertaan , vaikka kahdestaan ollaan , sen verran hyvää on. Ai, niin vaniljakiisseli on ihan ehdoton kaveri tälle herkulle !
Eilen illalla saatiin nauttia ihanasta lämmöstä. Istuskeltiin syönnin jälkeen laavulla ja nautittiin illasta toivottavasti ei ollut viimeisiä lämpöisiä viikonloppuja !
Ihana omenaherkku maistuis varmasti myös vaniljajätskin kanssa.
VastaaPoista