lauantai 17. tammikuuta 2015

PIENTÄ SUOLAISTA

Aika ajoin on hyvä kurkata pakastimen uumeniin. Löysin Uudesta vuodesta jääneen pussin, jonka olin pakastanut. Poro rouhetta voi käyttää niin salaateissa kuin suolaisissa leivonnaisissa.
Meille tulee päiväkahvi vieraita joten päätin tehdä makean kaveriksi jotain suolaista. Ohjeen löysin netistä. Se on uusi, en ole koskaan aikaisemmin tehnyt joten jännityksellä odottelin makua.

PORO MUFFINIT

1 PRK smetanaa
3 KPL  munia
1 RKL leivinjauhetta
5 DL jauhoja ( Huomasin että vähempikin riittää)
1/2 DL Juoksevaa margariinia
100 G Kylmäsavupororouhetta
1/2  Punaista paprikaa
1/2  Hienonnettua persiljaa

TEE NÄIN :  - Sekoita Smetana ja munat voimakkaasti vatkaten
                       - Yhdistä kuivat aineet  ja sekoita joukkoon vuorotellen margariinin kanssa.
                       - Sekoita joukkoon loput aineet
                       -Nostele taikina muffini vuokiin ja paista 200 astetta noin 20 min. ( itse paistoin toista  
                        pellillistä vain 15 minuuttia ja se oli sopiva aika.



 Kuulotin paprikoita hetken, sillä tuore paprika pakkaa närästämään
 Toiseen muffini pellilliseen unohdin laittaa persiljan
 Korjasin virheen toiseen pellilliseen. Makuasia paistaako muffinit paperivuoka versiona tai valmiissa muffini vuokasissa
Todeta voi että ihan hyviä, mukava suolainen pala kahvipöytään. 

1 kommentti:

  1. Voisikohan smetanan korvata kevytkermaviilillä? Eivät olisi niin raskaita syötäviä. Varmasti hyviä kylläkin.

    VastaaPoista