torstai 15. lokakuuta 2015

Hönkäys valkosipulia

Tytär ja vävyehdokas tulivat  syömään. Mies joka piti vapaapäivää tänään oli loihtinut meille  mahtavan aterian. Toivomus nuorison puolelta oli että ruuassa piti olla paljon valkosipulia! Ja sitähän sitte oli...
 Valkosipuli- kermaperunat. Ohje löytyi hakusanalla ja siitä klikkaus " Liian hyvää" Kiitos blogin pitäjälle maukkaasta ohjeesta!
 Lisukkeena " Anopin porkkanat" Eli porkkanat kuoritaan ja paloitellaan. Paista voissa hetken, lisää tilkka vettä ja runsaasti siirappia, SIIS runsaasti! Ja sitten n. tunnin haudutus miedolla lämmöllä. Luulempa että sellaisetkin jotka eivät pidä porkkanoista ihastuvat näihin. ( Näitä meillä tehdään lisukkeeksi todella usein)
Marinaadissa maustumassa oli Broilerin paistileikkeitä , naturel. Mies teki oman marinaadin:
Öljyä, Teriyakikastiketta, Kurkumaa, Paprikajauhe, Fish sauce, Ketjap Manis kastike, 6 valkosipulia pilkottuna ja lopuksi vielä Santa Marian Scandinavian Forest maustetta.
Siis meidän maustehyllystä löytyi kaikki nämä mausteet, kerrankin. Tai olisiko niinpäin että niitä käytettiin mitä löytyi!  Maku oli aivan omaa luokkaa ja liha mureaa.  Olihan tämä ruoka kaikenkaikkiaan niin isotöinen ettei tällaista ihan töiden päätteeksi kukaan tee, jos ei ole tosiaan aikaa. Onneksi tänään oli!

1 kommentti:

  1. Juuri näin on, kannattaa kokeilla. Jälkiruaksi pelailtiin räväytys!

    VastaaPoista