perjantai 27. kesäkuuta 2014

Eikun leipomaan!

Istuskelin eilen iltapäivällä portailla ja nautin hetkellisestä valoilmiöstä! Saunan terassi tuli öljyttyä isännän kanssa aamupäivällä , nyt oli sitä luppoo aikaa. Selailin vanhaa vihkosta johon olin liimaillut erilaisia ohjeita, niin makeita kuin suolaisiakin. Silmiin osui hieman sotkuinen, monia leipomishetkiä nähnyt ohje. Näitä pikku suolaisia en ollutkaan pitkään aikaan tehnyt. Ohjeen olen saanut vuosia sitten töistä, ja se on hyväksi havaittu, sen takia se komistaa vihkon sivustaa.

Eli kyseessä on PIKKUPITSAT Tässä ohje:

8 dl vehnäjauhoja
200 g voita

Lisätään: 3 dl maitoa lämpimänä
               50g hiivaa
              1tl suolaa

Vehnäjauhot ja voi nypitään. Maito, hiiva ja suola sekoitetaan ja lisätään vehnäjauhoihin ja voihin. Taikinasta leivotaan pieniä pullia, Annetaan nousta ja painetaan juomalasilla " kolo " ( juomalasi kannattaa kastaa vehnäjauhoihin)

SOSE:  2 Porkkanaa
           1 paparika
           1 purjo
           1 kesäkurpitsa
Sose haudutetaan pienellä lämmöllä ja lisätään
          1/2 dl kermaa
           1 muna
          4 dl juustoraastetta ( tai vähemmän)
          ripaus viherpippuria ( itse laitoin mustapippuria jota sattui olemaan ja pienen palan ciliä )
          Oreganoa
         päälle voi vielä ripotella juustoraastetta
Paistoin 200 astetta ja rippuu uunista kuinka kauan, eli kun reunat ovat hiukan kellastuneet.

Tätä herkkua voi syödä maidon, kahvin tai teen kanssa, suosittelen kokeilemaan! Samalla pohjalla voi tehdä täysin lihaisen version, eli kinkkua ja mitä sitten kaapista löytyy, helppo soveltaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti