Savustus pöntössä poltetaan leppäpuuta
Lohi päällystetään karkealla suolalla, suolaa saa olla runsaasti
Kala laitetaan pönttöön kun lämpötila on 70-80 astetta. Lohi oli uunissa puolisen tuntia. Riippuu kalan koosta.
Tämän jälkeen suolakerros raaputetaan pois. Vaikka suolamäärä saattaa hirvittää, voin sanoa että lohesta ei tullut liian suolaista. Maussa oli hento savun maku. Kermaviilin sekaan sekoitettiin tilliä, sinappikurkkusalaattia,mustapipuria, vähän suolaa.
Huomenna ollaan jo Syyskuun puolella. Mukavaa viikon alkua !
Savustettu lohi on maukasta juuri pöntöstä tulleena!
VastaaPoistaNäin on, meille uusi juttu. Savustettuja silakoita on kyllä maisteltu, mutta ei lohta. Maukasta ja hyvää,
VastaaPoista