maanantai 31. elokuuta 2015

Lohta savustaen

Valmistimme lohta savustuspöntössä. Lisukkeeksi kermaviilikastike. Yksinkertaista ja  hyvää.

 Savustus pöntössä poltetaan leppäpuuta
 Lohi päällystetään karkealla suolalla, suolaa saa olla runsaasti
 Kala laitetaan pönttöön kun lämpötila on 70-80 astetta.  Lohi oli uunissa puolisen tuntia. Riippuu  kalan koosta.
 Tämän jälkeen suolakerros raaputetaan pois. Vaikka suolamäärä saattaa hirvittää, voin sanoa että lohesta ei tullut  liian suolaista. Maussa oli hento savun maku. Kermaviilin sekaan sekoitettiin tilliä, sinappikurkkusalaattia,mustapipuria, vähän suolaa.
Huomenna ollaan jo Syyskuun puolella. Mukavaa viikon alkua !

2 kommenttia:

  1. Savustettu lohi on maukasta juuri pöntöstä tulleena!

    VastaaPoista
  2. Näin on, meille uusi juttu. Savustettuja silakoita on kyllä maisteltu, mutta ei lohta. Maukasta ja hyvää,

    VastaaPoista