Ohje: Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää hunaja, suola ja kasvisten purkeista valutettua öljyä.
Alusta jauhot taikinaan. Anna kohota noin puoli tuntia.
Kumoa täytteen kasvikset siivilään ja valuta, ota öljyt taltee (Jos ovat etikkaliemessä älä ota talteen)
Kumoa taikina jauhotetulle alustalle, jaa taikina kahteen osaan ja kauli kumpikin n. 40x40 cm:n levyksi.
Nosta taikina leivinpaperin päälle ja uunipellille. Kuvasta näet kuinka täyte laitetaan.
Leikkaa taikina täyteen ylä-ja alapuolelta parin sentin levyisiksi suikaleiksi ja käännä vuorotellen täytteen päälle. Nipistele kiinni ja anna kohota leivinliinan alla . 30 min.
Voitele pitko kasvisten öljyllä ja ripottele päälle esim. pinjan siemeniä
paista 200 astetta n. 25 min Uunipellille mahtuu kaksi pitkoa kerrallaan.
Jaa täyte niin että juustoraastetta ja kasviksia riittää molempiin pitkoihin!
Maukas pitko jota voi hyödyntää monella tavalla. Huomenna ruoka ohje kavalkaadi päättyy jälkiruokaan.
Kiitos reseptistä!
VastaaPoistaOleppa hyvä, voin luvata että hyvää on ja vähän erilaista. Purkkien pohjalle jäi vähän tavaraa jotka sitten hyödynnettiin kanakastikkeessa ja siitä vasta hyvää tuli! Eli kaikki mitä ostit purkit tuli käytettyä ei jäänyt loputtomasti jääkaappiin kuljeksimaan...
VastaaPoistaOnpa herkullisen näköinen pitko. Tätä pitää kokeilla tehdä itse!
VastaaPoistakannattaa kokeilla, yllätyt kuinka hyvää on! Mukavaa kun piipahdit sivustoilla!
Poista