tiistai 11. elokuuta 2015

Välimeren ruokaisa juhlapitko

Tämä leivonnainen sopii lisukkeeksi ruualle taikka vain salaatin kera tarjottavaksi.  Ohje on poimittu MAKUJA lehdestä 3/2014


     

     

Ohje: Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää hunaja, suola ja kasvisten purkeista valutettua öljyä.
Alusta jauhot taikinaan. Anna kohota noin puoli tuntia.

Kumoa täytteen kasvikset siivilään ja valuta, ota öljyt taltee (Jos ovat etikkaliemessä älä ota talteen)
Kumoa taikina jauhotetulle alustalle, jaa taikina kahteen osaan ja kauli kumpikin n. 40x40 cm:n levyksi.

Nosta taikina leivinpaperin päälle ja uunipellille. Kuvasta näet kuinka täyte laitetaan.
Leikkaa taikina täyteen ylä-ja alapuolelta parin sentin levyisiksi suikaleiksi ja käännä vuorotellen täytteen päälle. Nipistele kiinni ja anna kohota leivinliinan alla . 30 min.

Voitele pitko kasvisten öljyllä ja ripottele päälle esim. pinjan siemeniä
paista 200 astetta n. 25 min  Uunipellille mahtuu kaksi pitkoa kerrallaan.

Jaa täyte niin että juustoraastetta ja kasviksia riittää molempiin pitkoihin!




 Maukas pitko jota voi hyödyntää monella tavalla. Huomenna ruoka ohje kavalkaadi päättyy jälkiruokaan.

4 kommenttia:

  1. Oleppa hyvä, voin luvata että hyvää on ja vähän erilaista. Purkkien pohjalle jäi vähän tavaraa jotka sitten hyödynnettiin kanakastikkeessa ja siitä vasta hyvää tuli! Eli kaikki mitä ostit purkit tuli käytettyä ei jäänyt loputtomasti jääkaappiin kuljeksimaan...

    VastaaPoista
  2. Onpa herkullisen näköinen pitko. Tätä pitää kokeilla tehdä itse!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kannattaa kokeilla, yllätyt kuinka hyvää on! Mukavaa kun piipahdit sivustoilla!

      Poista