perjantai 31. heinäkuuta 2015

Juustoiset keksit

Tässä tulee hyvä lisä edelliseen kirjoitukseen joka käsitteli sosekeittoa. Rämpläilin tuota konetta ja etsin inspiraatiota leipomiseen, ja löysin  Valion sivuilta varteenotettavan ohjeen.
Mielestäni se sopii mainiosta sosekeittojen lisäkkeeksi.

JUUSTOISET KEKSIT :  100g juustoa
                                           1/2 dl vehnäjauhoja
                                           1/4 tl leivinjauhetta
                                            1 tl perunjauhoja
                                           75 g voita

 Tee näin:  Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää pehmeä voi ja juustoraaste.
 Sekoita kiinteäksi. Tee pitkulainen pötkylä ja leikkaa se sopiviksi paloiksi.  Anna hetken aikaa kohota. Paista 200 astetta n. 10 - 12 min tai niin että keksit saavat hieman väriä.
Itse laitoin vähän suolaa ja oreganoa taikinaan. Maustaahan voi kuinka itse kukin haluaa ja paljonhan riippuu kuinka voimakasta juustoa käyttää!  Nämä valmistuivat hetkessä ja makukin oli suuta miellyttävä. Jopa mieheni piti näistä!    

 Aurinkoista viikonlopun alkua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti