Raparperin varret jaksavat vielä hetken kasvaa niin että niistä voi vaikka keittää hillokkeen talteen, ja käyttää sitten leivontaan.
Ohje on tässä: 200 g voita
1 1/2 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
TÄYTE: 1 litra raparperinpaloja
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
n. 3rkl vettä
mansikoita
TEE NÄIN: Keitä pilkotut raparperit pienessä tilkassa vettä,niin että ne soseentuvat. Lisää sokeri ja suurusta perunajauholla. Anna jäähtyä.
Vaahdota voi ja sokeri, lisää munat yksitellen. Lisää kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Levitä taikina jauhoja apunakäyttäen leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin . Kaada jäähtynyt raparperihilloke ja lisää halkaistut mansikat. paista 175 asteessa noin 20-30 min. Tarjoile vaikka vaniljajäätelön kera.
Itse käytin kertakäyttö alumiini vuokia näin sain kaksi piirakkaa
Ihanat tuoksut uunista ja makukin on varmaan kohdillaan!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti